tirsdag 11. september 2012

Holmenkollen rulleskirenn

Lørdag var TUB-TUB'ies ([tøbbies]) aka Linda og meg invitert med Norsemangjengen ut på middag! Det kunne så ut til å bli et skikkelig sjøslag etterhvert som pornstar på pornstar entret bordet. Dette er da en fantastisk god drink og ikke noe annet snusk som navnet skulle tilsi! Påmelding til Holmenkollen rulleskirenn hadde allerede dagen før blitt sendt inn til arrangøren, så det var egentlig ingen vei tilbake på søndag.
Holmenkollen rulleskirenn går med start fra Bogstad Badeplass, inn og ut Sørkedalen for så å gå monsterbakken opp til Holmenkollen. Det var svært få jenter som hadde meldt seg på ( i utgangspunktet telte jeg kun 6 stk på startlista) Jeg er ikke redd for sånt, så for å øke jenteandelen med værtfall en til, så stilte jeg til start.
Søndag morgen kjente jeg på at det var litt optimistisk å skulle gå 23 km på rulleski, og atpåtill i form av et renn. Risikoavers, og ikke så habil på rulleski fra før, samt fremdeles smaken av løprdagens pornstar i munnen, medførte at jeg feiga ut og endret til kort løype. Uten tid!  Denne er "kun" 13 km og vender ved Wyller løypa i motsetning til lang løype som går helt inn Sørkedalen.
På startfeltet stod et pas fra TUB elite laget, samt Jørgen Aukland. Og disse skulle jeg liksom ha hamlet opp med??

Linda led også samme sjebne og begge to endte opp med kort løype.
Spente TUB'ies før start

Siden vi skulle gå kort løype fikk vi æren av å starte bakers. Vi så de øvrige puljen pigge av gårde og skal si det gikk unna.
En del av oppgaven å være TUB'ies (TUB'ies er forøvrig et begrep som dukket opp under Norseman samlingen og er tett korrelert med TUB-groupies ) er å heie ut de som er hakket vassere enn oss før start.
Bilde lånt fra Skiforeningen der TUB'ies er igang med oppgaven som TUB'ies.
Så et hav av tid etter de andre puljene var det tid for vår start. Jeg så  alle andre i puljen min pigge av gårde og jeg ble gående litt bakerst for meg selv. Etter et par kilometer så jeg også elitetoget med bl.a Aukland i spissen pigge imot meg. Da hadde de altså vært innerst i Sørkedalen og var på vei tilbake igjen mot Monsterbakken.
Da vi på kort løype snudde tidligere enn de andre, samt staret 25 min senere resulterte dette i at jeg ble hentet igjen av de fleste som gikk 23 km som da var på vei tilbake mot bakken. Ikke akkurat veldig motiverende å bli hentet inn av så mange, men tatt i betraktning at jeg er litt bambie on ice hva gjelder rulleski (enn så lenge) så fikk det være helt greit.
Oppover mot Kollen var det tidvis litt dårlig asfalt, og det var endel risting på underlaget.
Dobbeltak med fraspark er min desidert største svakhet når det kommer til rulleski ( i tillegg til fart) så her er det nå fremover bare å øve! Det ble derfor gått diagonalt oppover åsen.
Morten passerte meg også i bakkene. Prøvde å ligge "på hjul" men måtte gi slipp!
Morten før start

Rulleskirenn er noe flere bør tørre å være med på. Antall jenter i HK rulleskirenn kan telles på en hånd.
Det er ikke skummelt, (så lenge det går oppover) og det viktigste er å få til en bra økt. Ta det som en trening, det er sånn man blir bedre!
What doesn't kill you makes you stronger!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn kommentar