fredag 19. april 2013

TRX - Challenge

På optimal trening har vi en gruppe på 7 stk vært med på TRX Challenge. Dette er en time a 60 min, 1 gang i uken, over 10 uker hvor vi gjør ulike styrke/stabilisering/balanse øvelser i en TRX eller slynge om du vil.

Challengen begynte med en test for å ha et utgangspunkt og et målbart mål for de neste ukene. Testen gikk ut på at vi i løpet av et minutt ta push up i slynga med en curl/rekebevegelse imellom hver push up. Deretter et minutts pause, og tilslutt å kjøre stående roing i 45 graders vinkel også dette et minutt. Antall rep ble notert for alle sammen og målet var så en tettest etter ti uker.
Iløpet av disse ti ukene har vi lært og jobbet med flere forskjellige øvelser. Planke, sideplanke, "reka", skulderøvelser, knebøy, utfall med hopp og masse mer. Alt ble nøye fulgt opp av PT Alexander som kontrollerte teknikk, gav utfordringer til alle og pushet oss gjennom.

Disse ukene i TRX'en har bidratt til å få trent core muskulaturen og denne form for trening og øvelser er kjempefint kombinert med b.l.a langrenn. Styrketrening for de relevante musklene, samt stabilitet og balanse. Perfekt! Og uten å drive med ren "pumping" blir man sterkere. I tillegg har det vært innslag av burpies for pulsøkning. Hva er det med "optimal trening" og burpies? Alltid et innslag av burpies.

TRX- Alexander har vært kjempeflink til å lære og coache oss gjennom timene og det har resultert i fremgang for alle! Samtlige i gruppa hadde fremgang i retesten. For egen del var det 47 % fremgang i push ups og 65 % fremgang i roingen! Ergo - øvelse gjør mester!

Dette er verdt å prøve. Alt foregår på optimal trening på Bislett!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn kommentar