mandag 15. april 2013

Vikeplikt?

Nå begynner veiene å bli bare, i hvertfall for snø og is, og sykkelen er funnet tatt frem. Lørdag dro jeg og P på sykkeltur utover Hurumlandet, med et mål for øyet - Vollen bakeri og gode bakevarer.
Bilistene er tydeigvis ikke vant med at syklistene begynner å komme frem. Fra Oslo til Vollen er det tidvis partier uten sykkelstier og der det er sykkelstier var disse ikke feiet. Noen bilister er hyggelige og blinker seg forbi syklistene, mens andre er fryktelig aggressive, tuter, viser finger og tidvis har forbikjøringer tett opptil oss som syklister. Og vi har jo da ikke en sjans. Vi syklet ikke sakte, (heller ikke fort) og vi lå i de partiene vi måtte driste oss ut i veien helt i veikanten og t.o.m utenfor veimerkingen, vi syklet etter hverandre, altså vi brukte ikke hele bredden i veien og fjaset. Og dette var på forholdsvis rolige veier, ikke E6 liksom. Men alikevel er det flere bilister som ikke takler dette og durer forbi.
Hvem har retten på veien?

Tross sinte bilister kom vi frem til Vollen og fikk en velfortjent pause hvor vi fylte opp med sukker, før det bar ut i den skumle trafikken igjen. Det blir nok litt bedre etterhvert som sykkelstiene blir feiet.
Turen fra Oslo, via Sandvika, Billingstad, Holmen og videre og utover Hurumlandet er fantastisk, så det blir flere turer hit iløpet av sesongen.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn kommentar