søndag 25. august 2013

Vestmarka 6-timers - Team Retningsløs

Jill hadde funnet ut at det skulle arrangeres Vestmarka 6-timers denne helgen. Jeg er selvsagt ikke så vond å be, og Sigri hang også på helt av seg selv. Team Retningsløse var etablert og klare for å jakte poster i skogen. Med sekken godt fylt med mat og sjokolade, kompass og med helt nydelig vær møtte vi opp på Vestlia der vi fikk utdelt kart og vi hadde en time på oss til å legge opp rute.
Strategi og veivalg
Totalt var det 60 poster som skulle finnes. Postene gav ulike poengkategorier, hhv. 5, 10 eller 15 poeng.  Med våre ikke-eksisterende orienteringskunnskaper la vi opp hva vi synes var en fornuftig strategi. Mest mulig sti, men vi skulle også driste oss til å ta noen 15-poengere. Det skulle alikevel vise seg at denne strategien skulle bli mye endret utover dagen. De første postene på ruten gikk bra. Vi jogget lett på grusveiene rundt Sandungen og postene var stort sett på åpne plasser langs stien. Null stress, dette gikk jo lekende lett.
Lekende lett ved Sandungen
Utfordringer i løypa





















Men så skulle vi begi oss ut på dagens 15 poenger. Etter litt knot fant vi også denne og var klare for neste. Og det var nå vi skjønte at vi ikke hadde skills.



Ved et veiskille der stien plutselig stoppet skulle vi navigere oss frem til posten. Jill valgte magefølelsen mot posten, jeg så noe som jeg trodde var et "tråkket spor" og Sigri hang vel egentlig mer eller mindre på oss andre som raste ut i skogen. Og vi lette og lette, men ingen post vi fant. Kratt og kvist (skjønner godt at o-løpere er godt dekket til) myr og gjørme, elver, skog og stein, men ingen post. Oh no what to do? Back to start. Vi gikk ned til stien der vi viste hvor vi var på karet og Sigri staket ut kursen. Så var det bare å gå rett på samme hva vi støter på. Sigri holdt kurs, Jill fulgte kartet og jeg sondet omgivelsene. Og DER ERN!!!!!! Gleden var stor, det var lenge siden forrige post nå..... 


Etter dette ble en ny strategi nå lagt, vi dropper 15-poengerne, og går for litt mer tilgjengelige poster. Vi hadde også tatt oss vann over hodet og måtte kutte ned på antallet poster. Men ny strategi var heller ingen walk in the park. Vi traff liksom aldri "rett på postene" og på et tidspunkt hadde vi også beveget oss et godt stykke utenfor kartet.
Store steiner som var markert på kartet, myrer, søkk; navigeringen gikk bedre, men det er ikke like lett. Er den steinen stor nok, eller den? Og hva betyr brun prikk?
Men da det nærmet seg slutten ble vi bedre og traff rett på et par av postene.
Etter 5.42 ute i skogen stemplet vi inn de to siste postene ved Vestlia og vi var i mål!
Vinneren hadde funnnet 59 poster!!!!!! Vi fant 22. :)

Team Retningsløs fant frem til slutt
Men dette gav mersmak og et morsomt alternativ til en real langtur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn kommentar