onsdag 8. august 2012

Norseman - sett fra utsiden



Helgen 4-5 august var det duket for Norsemann. Dette ekstreme triatlonet som har blitt stadig mer populært og fått massiv mediedekning siste året. Nå var helgen hvor de tøffeste av de tøffe skulle i aksjon.
Linn stilte til start i eliteklassen på søndag, i tillegg var det mange spreke Team United Bakeries deltagere både lørdag og søndag.
Jeg og Linda fra TUB hadde i lengre tid planlagt å bistå TUB-deltagerne og hadde lagt en treningssamling nettopp til Rjukan for egen trening og for support. NORSEMAN GROUPIES!

Vi ankom Rjukan lørdag formiddag, da hadde vi i bilen på vei oppover fulgt med på liveoppdateringer underveis for å følge "våre deltagere." Det var spennende å se hvem som tok innpå hvem, hvem som rykket, hvem som sakket fra i  forhold til både hverandre og alle andre konkurrentene.


Løpeturen vi hadde tenkt oss oppover "zombie hill" måtte utgå denne dagen som følge av at utøverne kom så fort, samt vi måtte rekke og pynte asfalten med slagord og kjærlighetserklæringer slik vi hadde lovet deltagerne.

Da første TUB'er kom - Erik A fulgte vi han et par kilometer oppover lia. Og han hadde et forrykende tempo slik at vi fikk opp pulsen vi også.
Etterhvert slapp vi Erik og var klar for neste deltager..... Og sånn gikk det slag i slag.
Felles for alle sammen var at alle var veldig snakkesalige. Det virket som om de fleste hadde en god dag og når værgudene i tillegg viste seg fra sin beste side skjønner vi godt at en blir rusa på livet. Så vi gikk nå oppover og snakket og skrek i ropert.
Samtlige United Bakeries deltagere ble møtt i bakken til ulende sirener fra roperten som vi håper var til hjelp. Vi erfarte også at det for noen gikk litt raskere da de møtte heiende TUB damer som hang på kilometere oppover.
Bra innsats! Og Linda og jeg fikk også logget flere høydemetere som supportere.
Andre har fått nye krefter

Linda og Tim i fint driv på vei til toppen




 Lørdag kveld tok vi en liten tur nedom deltager hotellet for å gratulere alle sammen med imponerende innsats gjennom lørdagen!
Alle var strålende fornøyde med gjennomføringen!
Da vi tuslet tilbake til hytta og klokka var like rundt midnatt hadde også siste norseman deltager kommet imål. Det står respekt av å holde det gående i nesten 20 timer!!!




Søndag var vi igjen klare til dyst. Igjen var det rett på live oppdateringer om morningen for å se hvordan folket lå ann. Og det var knallsterke svømmetider, så vi skjønte at deltagerne kom til å ankomme zombiehill tidlig også idag.
Vi begynte dagen med en rulleskitur oppover bakken, etterfulgt av ny malejobb for deltagerne.





Så var det bare å vente på alle sammen.






Norseman 2012 ble vunnet av Henrik Oftedal. Måten han passerte vårt punkt i Zombiehill på, med lette fine løpesteg og i en fart som var meget imponerende når vi vet at han da allerede har vært gjennom 3,8 km svømming, 180 km sykling og 30 km løping. Jeg kan ikke annet enn å si meg imponert.
Dette var inspirende å se på.

Også idag ble alle TUB'ere møtt med sireneulene fra roperten.
Det var ikke like lett å få respons fra alle sammen idag, da eliteklassen var vesentlig mer fokusert enn hva som var tilfellet lørdagen. Men vi har fått vite i ettertid at vi ble satt pris på og var til hjelp :)


Da de aller raskeste hadde passert var det på tide å vente på Linn. Ikke mange jenter hadde passert, da vi skimtet en munter jente nede i bakken.
Skravla gikk og vi sørget for å holde humøret oppe.
Enkelte funderte på om hun hadde tenkt å holde dette tempo helt til toppen, for noen synes det var litt vel rask gange for en fjelltur.






Kan ikke si annet enn at vi er stolte og imponert over deg Linn! 15 timer - svart trøye - 12 plass - GRATTIS!


 
Tilslutt vil jeg bare si at jeg er mektig imponert over alle som begir seg ut på Norseman Triatlon. For en kraftanstrengelse! Men for et arrangement og god stemning rundt. Håper også så mange som mulig stiller også igjen slik at vi kan legge en treningssamling til Rjukan og Gaustatoppen! Moro å være groupies og få erfare og få en liten smakebit på hele opplegget! Nesten så det frister til deltagelse, men bare nesten............

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn kommentar