søndag 10. mars 2013

SKIGO - smøring i verdensklasse

I dag har jeg gjort noe skikkelig morsomt - jeg har stått og smurt ski i flere timer.
Jeg er ikke ironisk nå, dette var morsomt. SKIGO sammen med Bull, Ski og Kajakk og Mikrolakk hadde rigget til, om ikke en smøretrailer, men ei litta smørebu på Sognsvann.
Her stod jeg, sammen en represesant fra Bull og en fra Mikrolakk og smurte ski for ivrige turgåere i strålende solskinn. Det var en fantastisk vinterdag i Oslo, og mange benyttet sjansen til å komme seg ut i marka.
Folk var veldig taknemlige for vår smørehjelp og vi smurte ski til den store gullmedalje. Det var tidvis også lang kø forann smørebukkene våre.
Smøreforholdene idag var nok litt vanskelige, -7 grader og steinhard snø. Fasiten var nok enten isklister med dekning, eller som vi valgte idag SKIGO easy grip gul. De færreste hadde nok på en dag som denne tenkt på klister som et alternativ. Og ikke hjalp det at på skiforeningens smøremelding så ble det anbefalt swix grønn. Vi valgte SKIGO easygrip yellow da denne voksen er hakket før klister og voksen vil gi godt feste på det harde underlaget. Voksen er i utgangspunktet beregnet for 0 - +10 grader, men på hardt føre vil den gi optimalt feste. Mange som var innom fikk også litt ekstra veiledning og tips fra oss i "bua" hva gjaldt smurning.

Flere hadde idag valgt blå extra. Ikke rart da det temperaturmessig var indikasjoner på klassisk "blå-extra føre" Imidlertid tror vi at det var lurt å legge noe som gav litt tryggere feste oppover pga isingen.

Ellers så så jeg veldig mye rart idag. En mann kom med skikkelig nostalgiske ski, og han sa smurningen var like nostalgisk "da den ikke var fjernet siden 80-tallet engang." Her hjalp vi til med både rens og pålegging av ny voks.
Et annet tilfelle, og kanskje dagens mest ekstreme, var en mann som hadde smurt skiene til kona. De var smurt med klister fra fremre smøresone og helt tilbake. (Altså ikke tilbake til smøresonens slutt, men hele skia!!!!) Og sine egne var kun smurt med klister i festesonen. Var han redd for tjej-deng oppover kanskje?
Men felles for alle som kom innom idag var at de var veldig taknemlige og positive turgåere klare for en flott dag i marka. Og håper jeg fikk bidratt litt - med SKIGO yellow under skia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn kommentar