mandag 14. januar 2013

Ekspedisjon Nordmarka

Rolige langturer i Nordmarka på (for meg) ukjente veier i strålende solskinn er helt magisk.
Lørdag gikk turen fra Damtjern og tilbake til Oslo. Her har jeg aldri gått, men viste at løypenettet etterhvert ville komme inn på Holmenkoll-marsjen-traseen.
Jeg og Jon-Michael satt på med Petter og Teodor som skulle gå Tolver'n på Damtjern, og satte kursen mot Oslo. Turen gikk via Storflåtan, Abortjern, Langlia, Fyllingen, Kobberhaugene, Tryvannstua, Frognerseteren. Fantastisk fint å gå, og nesten ingen folk hadde begitt seg så langt ut i marka på en kald januardag. Denne dagen scorer høyt på listen over fine vinterdager i marka. Hardt, men raskt føre. Det er nok ønsket et lite snøfall i marka, dette vil bedre løypene betraktelig. Så håper på hvitt gull innen rimelig tid nå.
Storflåtan



Også søndag bar det ut på ny ekspedisjon. Temperaturen på parkeringsplassen viste -21 grader ved start i Sørkedalen. Dog hadde vi sola midt i mot hele veien og vel oppe på Heggelia var det enighet om at det var så fint her, så turen fortsatte til Løvlia og Ringkollen-Skansebakken traseen nedover. Her var det veldig hardt og isete. Og dette kombinert med smal trasee og krappe svinger gjør meg ekstra pinglete. I tillegg begynte vi og merke temperaturen. Ringkollen-Skansebakken traseen ligger endel i skyggen og det ble merkbart kaldere spesielt over Gampetjern. Følelsen i tær og fingre forsvant gradivis og mot slutten av turen ble det en kamp for å komme raskt nok til bilen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn kommentar